Fettuccini Alfredo

Bu kadar havalı bi ismi olduğuna bakmayın alt tarafı kremalı erişte.. Ama tabiki en kötüyü, muhteşem bir yemek yapmak yine sizin elinizde. İtalyanlar bu işi biliyorlar,orjinalinde içinde et olmadan deniz ürünü olmadan yapıyor ve başarıyorlar.

Bizde biraz daha gurmeleşip bu işi başaracağız. Bu tarifte önemli olan; her makarnada olduğu gibi sosu makarnaya yapıştırmak, kremayı ne çok katı ne de çok sıvı bırakmak, ve son olarakta rengini sabit tutmaktır. Son maddeden ötürü kremalı sosu hazırlarken kullanmayı sevdiğim toz paprikayı burda kullanmayacağız.

İki tava kullanacağız. Biri sos için yapışmaz sos tenceresi, diğeri tavuk için teflon tava.

Önce tavuk. 3 adet iri ızgara tavayı (pirzolanın kemiksiz kısmı) tuz, karabiber ve kırmızı biber ve zeytinyağı ile tavada kızartıp, kenara alın ve düzgün şeritler halinde kesin.

Orta boy soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın. 2 diş sarımsağı ince kıyın, ve yeteri kadar mantarıda küçük olmayan küpler halinde kesip hazırlayın. Sırasıyla zeytinyağı ile birlikte sarımsağı, soğanı ve mantarı soteleyin ve bitime yakın çeyrek su bardağı beyaz şarap ekleyin. Tava sıcakken alev alabilir dikkat. Şarap çektikten sonra yarım paket kremayı ekleyip ocağın altını kısın. Hemen ardından tuz, taze çekilmiş karabiber ve yarım muskat cevizi rendesini ekleyip ara sıra karıştırın. Sosun kıvamı artınca 1 su bardağını geçmeyecek kadar süt ekleyerek yoğunluğu azaltın. Bunu yaparken tümünü eklemek zorunda değilsiniz. Kendiniz karar verin.

Tabikide sosu ve tavuğu hazırlarken bu sırada makarnanın suyunu kaynatıp tencereyi hazırladığınızı düşünüyorum. Tuz ve zeytinyağı ile  bir paketin yarısını kullanabilirisiniz.

Ufak not: Fettuccini ile tagliatelle çok benzerdir. Sadece fettuccini biraz daha kalındır. Eğer bulamazsanız tagliatelle ile de yapabilirsiniz.

Makarna pişti, tavuk kızartıldı, sosta hazır. Tavukları sosa katıp altını kapatın. Çabuk hareketlerle makarnayı süzün, ateşi kapamadan 2 yk zeytinyağı ekleyip geri tencereye koyun ve yapışmamasını sağlayın.

2 yumurtanın sarısını ayırıp, makarnaya sostan önce ekleyeceğiz. Beyazların işe dahil olmadığından emin olun. Ekledikten sonrada iyice karışıtırın. Yumurta hem makarnaya parlaklık vericektir hem de sosun iyice yapışmasını sağlayacaktır.

Ardından da sosu ekleyip,  servis ederken parmesan, çeri domates ve kıyılmış reyhan yaprakları ile süsleyin.

Yorum bırakın